onsdag 24. september 2014

Keramikk kurs 4


Vi fortsetta å bygge på krukka
(byddes opp med strimler av leire)

Dette er etter jeg hadde tatt på farge


lørdag 20. september 2014

Skravere


Vi fikk i oppgave å velge et bilde av Theodor kittelsen som vi skulle skravere.
(Skravere=Tegne et tegning ut av små streker i gråtoner)

Jeg valgte: 

vi fikk legge arket (bildet er i A4, men) over for å segne de viktige strekene.
Her er den i steg for steg:









Keramikk kurs 3 17.09.14

Først så finpusset vi må fatene vi lagde forigegang (fikset kanten, så man ikke skal skjære deg på den):

Når vi var ferdig med finpussen, skulle vi tegne 5 forskjellige krukker.
Da vi hadde tegnet 5 krukker klippet vi dem ut, og tegnet rundt dem på svart papp. så klippet vi ut de svarte tegningene og limte dem på et ark.



Så måtte vi bestemme oss for en av krukkene vi ville lage, og jeg valgte den helt til høyre.


Oppbevaringsboks


Vi fikk i oppgave å lage en oppbevaringsbok som vi kan ha blyanter, saks, lim, knettgummi, pussegummi og andre småting i. 

Allerførst skulle vi dele et A3 ark i seks, så skulle vi tegne forskjellige linjer:

vannrette/horisontale, loddrette/vertikale, skrå/diagonal, organisk, geometrisk, rette + kryssende, sammenhengende linje, lukket former.

Så skulle vi lage en modell på 1:2. også skulle vi klippe den ut.

Så skulle vi tegne rundt modellen to ganger på et A3 ark. også skulle vi lage mønstre ved å bruke 2 forskjellige linjetyper som vi lærte i oppg 1. 

Så skulle vi velge en av dem, og lage fargeforslag. 

Så skulle vi konstruere den i 1:1 på et tynt ark, så vi så godt gjennom (lignende stekepapir).

Så skylle vi legge den på papp, og tegne over strekene igjen. Den fantastiske tingen er at det sverter av, så mønstret på boksen kom på pappen. 
Etter vi hanne kjørt opp pappen og tegnet mønstre tydligere tok jeg tusjen og tegnet opp mønstre med. Etter det malte jeg boksen, og tegnet så opp mønstre med tusj en gang til.
så brettet vi boksen og teipet den på sidene. Dette er det ferdige resultatet:

 (åpen)
 (lokket på boksen)
(Bunn)




Blaafarveværket


Vi ankom Blaafarveværket 10:45 og vi startet opp med felles lunsj 11.00.
Vi startet med museet om Theodor Kittelsen kl. 11.55. Kittelsen-museet starter med et rom der bildene som Kittelsen hadde lagd, handlet om han og om familien. Noen av bildene var av han selv, og noen av bildene var av hans tidligere koner.

(Dette er et bilde av Kittelsen når han slapper av)
(dette er et bilde av Kittelsens første kone)

I neste rom hang det 12 bilder på en orange vegg. De 12 bildene var bestilt av en mann, og det var dette som gjorde disse bildene spesielle. Andre store kunstnere mente at disse 12 bildene var Kittelsens mest kjente bilder, mens andre mener noe annet.



Da vi gikk i andre etasje så var de første bildene av troll fra eventyr. Kittelsen pleide å illustrere karakterene i eventyrene til Asbjørnsen og Moe. Så han har illustrert bilder til mange kjente eventyr. Han har til og med skrevet sin egen bok av noen av eventyrene som Asbjørnsen og Moe samlet.

Neste rommet var ett eget galleri for svartedauden. Svartedauden var en pest som rammet Europa i perioden 1347-1351. Kittelsen tegnet mange bilder av svartedauden, også kalt «pesta». Bildene av Pesta viser en gammel dame som går med en kost, og en rake. Disse to brukte hun når hun skulle bedømme hvem som skulle dø. Da Kittelsen skulle tegne bilde av svartedauden, ble han inspirert av en gammel dame. Denne gamle damen var så sur hele tiden, og hun klagde på alt og ingenting. Dette bildet har nå blitt et veldig kjent bilde på Pesta, og nesten alle kan kjenne den igjen, bare ved å se på bildet.


I neste galleri fikk vi se noen store og noen små bilder. De fleste bildene han tegnet var av naturen ved vannet. Men etter at Kittelsen hadde vært på besøk hos en venn, så hadde han blitt helt betatt av naturen rundt. Naturen var uvanlig for Kittelsen, og det er derfor han likte den så godt. Han var vant med naturen ved vannet, mens nå var naturen av trær, med fjell i bakgrunnen. Så det endte med at de flytter.

Etter vi hadde sett Kittelsen-museet, begynte vi å gå opp til Nyfossum. Da vi var fremme, måtte vi vente litt på guiden. 
Det første vi så på oppe på Nyfossum var Elisabeth Werp sine kunstverk, som var inne i en låve. Det var sånn at vi kunne gå til kanten, og se ned på et rom. Vi så rommet i fugleperspektiv, og hun hadde dekorert det så det så ut som et rom i et hus. Hun hadde blitt inspirert av dyr, så hun hadde mange utstoppede dyr i rommene. 
Bildene hennes er mystiske. De er malt på en måte at det var flere bilder i samme bilde, så man måtte se nøye på bildene for å få med seg alle detaljene, og alt som er i bildene.




Det siste vi så på var bilder på Ida Lorentzen museet. Bildene hennes hang i et gammelt hus. Huset hadde mange gamle møbler, avslitt maling, gamle speil og klokker og gamle oppbevaringsskrin. Der en kunstner hadde malt rommene på et lerret. Disse bildene hang på veggen i de forskjellige rommene. 


(Der hvor veden ligger, var der stuepiken måtte sove)